Tuesday, April 19, 2011

Pesach 2011

Pesach (het Joodse Pasen)

Pesach is voor ons het feest van de vrijheid, dat iedere Jood over de gehele wereld viert, en bleef vieren, zelfs onder de ergste omstandigheden, zoals in de Concentratie kampen. Wij vieren onze bevrijding uit Egypte, en samen met dit, de ontelbare verlossingen van onderdrukkingen en misdaden bedregen door vele volken, in de naam van God, tegen het Joodse volk.

Maar ons Pesach feest tegenwoordig is niet meer hetzelfde als toen we in de diaspora leefden, en elke despoot dacht dat als hij de Joodse bevolking aanvalt, hij de burgers kan afleiden dat hij, de despoot het beste voor het volk over had, maar die Joden, die hadden al het kwaad gedaan. Tegenwoordig hebben wij ons eigen landje (in de zee van de Islamwereld, die ons nog steeds bedreigt), en zijn wij verantwoordelijk voor ons eigen lot. Wij vechten onze eigen oorlog, zonder help van de niet Joden, om onze vrijheid te waarborgen.

Vandaag de dag ontwaken de Arabieren en verwerpen hun despoten / dictators, in hun eigen strijd tegen onderdrukking en corruptie, en in eens blijkt, wat wij allang wisten, dat het Palestijnse probleem geheel geen plaats in neemt bij de Arabische bevolking, eindelijk realiseren de Arabieren van Marokko tot Afghanistan, dat hun vijand is niet de Zionist maar de uitbuiters, de plaatselijke roofbarons, die in rijkdom leven, terwijl hun burgers worden onderdrukt door corrupte systemen.

Een bijzonder voorbeeld is wel dat de Palestijnen van de West Bank praktisch geen demonstraties hebben gevoerd, laat staan, onlusten, want het gaat hun financieel goed, ze zijn op de hoogste ladder van bloei en groei in het gehele Arabische continent. En ook zij realiseren dat ze gebruikt worden voor politieke doeleinden. De Palestijn van vandaag wil werken, vrede, onderwijs, en geen terreur, zoals hun vrienden, de zogenaamde pro-Palestijnse lobby in Europa, proberen hun op te jutten.

En dan de Israëlische Arabieren, vraag hun in een zelfstandig Palestina willen wonen, en het antwoord is, nee natuurlijk niet, wij zijn Israëli’s met gelijke rechten. Zelfs de Arabieren van de bevrijd Oost Jeruzalem willen geen Palestina maar hun sociale rechten behouden in Israel. Maar al dit zijn geen bewijzen voor de Anti Israel (kwabbel Lobby, die bloed willen zien (Israeli bloed dan wel).

Ook steunen ze de Palestijnen uit Gaza, die onder het bewind van de erkende terreur organisatie Hamas leven, een organisatie die hun enig ideaal is, het vermoorden van alle Joden in Israel.

Maar Pesach is meer dan het feest van de vrijheid, het is ook het Lente feest, terug naar het bewerken van het land, het inzaaien van de gewassen in de grond die nu juist zijn laatste regen heeft ontvangen, en wij danken dat we het weer hebben mogen meemaken, beleven dat de wereld rond ons bloeit en ontwaakt uit de winter.

Op het einde van het Pesach maal, de Seider, wensen wij elkaar, het volgende jaar in vrij en herbouwd Jeruzalem, de hoop van alle Joden, gedurende de laatste 2000 jaar in de diaspora, een hoop, dat uiteindelijk uit is gekomen.

No comments: