Friday, April 15, 2011

De Reet van Selma

Waarom de oorlog tussen Israëli's en Palestijnen me aan m'n reet zal roesten
donderdag 14 april 2011 10:46 door Selma

Beste Mevrouw Selma (juffrouw, Jonkvrouw, dame, enz.). U heeft volkonen gelijk met Uw poëtische vraag, inderdaad de oorlog tussen Israel en Palestijnen moet niet aan Uw edele reet (derrière, achterwerk, kont) roesten, in tegendeel de demonstraties, argumenten en geklep in Nederland helpt niet de Israëli en ook niet de Palestijn, in tegendeel geeft ons ex-Nederlanders een bijzonder wrang gevoel in de mond, niet om dat wij dachten dat het schuldgevoel over het gedrag van de Nederlanders in de tweede wereld oorlog, Nederlanders automatisch aan onze zijde zou moeten brengen, maar de blinde kritiek op Israel met argumenten ontleent uit een gruwel sprookjesboek waar de broertjes Grimm, vriendelijke jongens bij waren, die door de pro-Palestijnse lobby wordt geloosd hier op de VKBlog en in de media algemeen. Nee inderdaad, het is ver van Uw bedstede, en voor mij hoeft U uw comfortabele reetius niet in te spannen voor ons. Niet nodig, wij kunnen ons zelf verdedigen.

Als U de argumenten over en terug, zoals een oneindig pingpong spel niet meer kan uitstaan, kan ik dat volkomen begrijpen, ik wil ook liever over bloemetjes en beestjes schrijven, maar helaas, Freule Selma, als ik over een koe schrijft, krijg ik direct een commentaar dat deze koe graast op gebuldoosde Palestijnse dorpen (en hier in Israel grazen de koeien niet, leven in een air conditioneerde koe stal), en een andere blogger geeft dan een voorbeeld dat stel je voor, dat het zusje van de koe (meestal Pietje genaamd) verkracht wordt, heeft Pietje dan het recht om de verkrachter in het smoelwerk te plassen. Je begrijpt dat op deze manier wij heel weinig normale blogs kunnen schrijven, en geloof mij, beste Jonkvrouw, wij en onze buren vechten niet de gehele dag, wij hebben hier een normaal leven, heerlijk klimaat, maar daar geven deze kwabbels ons geen kans om over te schrijven.

Ook ons vervelen deze stomme argumenten, en als onze buren de toekomstige Palestijnen Nederlands hadden kunnen lezen, zouden ze zeggen, bevrijd de toeches van Selma voor dat iets er aan verroest. Wij hebben jou medelijden niet nodig, dank je voor de aandacht, beste met Uw reet.

Hartelijke groeten
David Verveer

No comments: