Friday, May 11, 2012


De stad der Engelen

Daar waar de snelwegen van Noord Israel naar het Zuiden, en de weg van Jerusalem naar de havenstad Ashdod elkaar kruisen is er een stadje onstaan dat Kiriath Malachi is genoemd. Kiriath Malachi betekend stad der Engelen, en al hoewel er waarschijnlijk ook vele engelen wonen, denk ik niet dat deze naam is gekozen om de aard van de bevolking te eren.

Kiriart Malachi is zoals vele steden in Israel, een immigrantenstad van Marokkanen, Russen en Ethiopiers, maar natuurlijk zijn er ook die uit andere landen kwamen of in Israel geboren en getogen zijn. Er wonen ongeveer 30.000 inwoners, die van industrie, handel en werkloosheid leven, maar dat wil miet zeggen dat het geen mooie villawijken heeft, integendeel, Kiriath Malchi is trots op hun inwoners, waarvan een zelfs President van Israel werd verkozen. De president (een titel voor het gehele leven) Moshe Katsaf, kwam in de laatste jaren in opspraak, daar hij beschuldigd werd van vrouwen te hebben verkracht, en een half jaar geleden werd hij gevonnist en gestraft met 7 jaar gevangenis. Moshe Katsaf was als jongetje naar Israel geimmigreerd (gevlucht) uit Iran, en met een impressive loopbaan van Burgemeester van Kiriath Malachi, tot Minister en van Minister tot president was gekomen, kon de mentaliteit van het land van afkomst niet overwinnen. De status van vrouwen in Iran is over het algemeen erg laag, de mannen permitteren zich om alles te doen, maar de vrouw, als ze haar mond open doet werd ze stenigd.

Natuurlijk, toen uiteindelijk de zaak voor de rechtbank kwam, werden de politie en rechters beschuldigd van discriminatie. Naar vele bochten, vele leugens en draaierij werd (in zijn eigen ogen dan) Moshe Katsaf in de bajis gestopt, en was dat waarschijnlijk het eind van zijn kleur rijke loopbaan. Nu is er een nieuw schandaal uit gebroken bij de Engelen. De huidige burgemeester van Kiriath Malachi is nu ook aangeklaagd voor het gebruik van het vrouwelijke personeel van de gemeente, om de lange dagen en nachten door tekomen met gehuurd gezelschap in bed.

Ik weet niet of jullie het bijbelse verhaal van Lot kunnen herinneren, waar Lot aan het afdingen is met God, om zijn stad Sodom (sdom) te redden. Hij vraagd God, als ik 10 goede mensen kan vinden in de stad, zal U dan de stad sparen, en God zei, 10 O.K. Maar als er minder dan 10 zijn, gaat Sodom kapot, het resultaat is bekend, er waren minder dan 10, en was dat het einde van Sodom tot Spenser zijn naakt foto maakte van 3000 naakte mensen in de Dooie zee.
Ik weet niet of mijn laatste paragraaf verbonden is met mijn verhaal over de Stad der Engelen, ik geloof van niet, maar ik probeer altijd een eind zuigen met een klap, aan het blog.


No comments: