Thursday, May 24, 2012

Wij hebben dezelfde problemen!


Wij hebben de zelfde problemen!

Ik heb al vaker geschreven dat als men dagelijks de kranten leest van Nederland en van Israel, bemerkt men dat de problemen, beide in politiek en dagelijkse problemen, verdacht veel op elkaar lijken, en bijna elkaar copieren. Een van de belangrijkste problemen van vandaag de dag, is de illigale migrant (allochtoon), mensen groepen die gevlucht zijn om de politieke situatie in hun eigen land, en naar onze landen zijn gekomen, daar
1 – hier is hun leven niet in gevaar,
2 – er is werk (illigaal zonder werk vergunning).

Bij ons (Israel) zijn het aantal van deze illigale migranten, ongeveer 70.000 tot 140.000 in aantal. Alle zijn (met enorme levens gevaren gesmokkeld door de Egyptische (Sinai woestijn) tegen grote bedragen.

Israel probeerd vergeefs de stroming van deze mensen te stoppen, en is nu een grensmuur in de aanleg die de mensen infiltratie zal moeten stoppen, maar tot dit niet hermetisch gebeurd is, blijven ze komen. Israel is net als Nederland, lid van alle humanitaire afspraken en overeenkomsten, en net als in Nederland, mogen ze deze vluchtelingen niet terug sturen, als er gevaar voor hun leven is in hun eigen land (zo als bijvoorbeeld Soedan en Erritrea, landen met interne en externe terreur.

Daarbij hebben we ook een gewetens kwestie, want de meeste Israeliers zijn afstammelingen van de Holocaust overlevenden, het antisemitisme en de rascistische vervolgingen van de Joden in de Arabische landen. Wij begrijpen deze vluchtelingen, maar in een klein landje zoals Israel, met de problemen van terreur en minderheids groepen zoals onze Bedoeinen in de Negev woestein, menselijk behandelen van de vluchtelingen is een soort van zelfmoord.

Het gehele deel van zuidelijk Israel, (ten zuiden van Tel Aviv) is overstroomd met Soedanese en andere zwarte Afrikaanse volken), die zonder wetttelijk inkomen, zonder woningen en voorzieningen, van zelfsprekend in opspraak komen door diefstal, moord, verkrachtingen, aanslagen, enz.
De plaatselijke bewoners van deze Israeli armoe wijken, waar ook de wettelijke (met verlopen vergunningen) gast arbeiders leven, zijn nu gevaarlijk voor de Israeli, en de plaatselijke inwoners die geen geld hadden om te vluchten, komen nu in opstant tegen deze nieuwe golven van migranten.

Nu heeft de regering een nieuw plan, met het oprichten van kampen, ontvangst centra, die tevens als tranfer kampen zullen dienen, om de mensen terug te zenden naar hun land van afkomst. De gehele wereld zal nu kommentaar daarop hebben, en ze zullen terecht zeggen, wat gij niet wil dat U geschied, doe dat ook een ander niet, en de wereld heeft gelijk, nog een reden om Israel te haten. Intussen, de Nederlandse regering is daarop gevallen (de Israelische regering stond twee wken geleden ook op wankelen). Nu maar zoeken hoe we de slechte acties van de regering in een watte doos gaan leggen, want een andere oplossing bestaat er niet.

No comments: