Saturday, February 19, 2011

koosjer slachten

Koosjer slachten?

Elke keer proberen ze het weer, het stoppen van religieus slachten, met het excuus dat de dieren niet worden verdoofd voordat ze geslacht worden, wat deze dieren vrienden wreed vinden t.o.v. de menselijke houding tegenover de dieren.

Ik kan begrijpen dat er mensen zijn die tegen het eten van dieren zijn, die het een soort van kannibalisme zien, daar wij ook tot een dieren soort behoren. Maar mensen die tegen Koosjer of Halal slachten zijn, omdat het dier niet eerst verdoofd wordt en dus onnodig pijn heeft vind ik hypocriet.

Ten eerste, weten deze dieren vrienden dat bijvoorbeeld de visserij erg wreed is, men laat de vis langzaam stikken, tot hij aan gebrek van water met zuurstof, het leven laat.
Kreeften, die buiten water kunnen leven, worden levend in kokend water gegooid. Kippen kuikens die pech hebben hanen zijn worden geselecteerd en levend begraven. Stierkalven worden op gefokt in een klein hokje waar ze niet kunnen bewegen, en dan na een paar maanden worden ze geslacht, en hun vlees is wit en bloedloos. En ik kan oneindig zo door gaan, want wij zijn carnivoren, wij zijn uit gegroeide jagers, die vlees eters zijn, en dieren beschouwen als deel van onze voed.

Wij zien de Vietnamese, Thailanders en Chinezen onbeschaafd want ze eten honden en katten, ratten en ongedierte, en waarom eigenlijk, hebben deze dieren een hogere graad in dieren wereld?

Nu over het Koosjer slachten, het snijden van de slagader en het leeg laten lopen van het bloed in het diers lichaam, toen dit voorschrift was beslist, was het de meest humaan doden van dieren, daar zonder bloed naar de hersens, sterft het dier in enkele seconden, maar dan zeggen ze, nietwaar, na dat je het dier slacht door de slagader door te snijden, blijft het dier reflex bewegingen (stuipen trekken) tonen, een feit dat niets met leven te maken heeft.

De reden voor dit voorschrift is zuiver een gezondheid redenen, men wou voorkomen dat men dode dieren zouden eten (die al in het proces van ontbinding waren). Nu ben ik niet zeker dat verdovingsmiddelen dus dieren liever zijn dan de slagader door te snijden, chemische verdovingsmiddelen komen natuurlijk voor in het vlees van het geslachte dier.

Maar de reden voor het voorstel om koosjer en Halal slachten te verbieden is zuiver politiek gezind, (of eigenlijk tegen de Islam, met stilzwijgende toestemming voor Koosjer slachten) is zuiver politiek, en heeft niets maar dan ook niets met dieren liefde re maken. Deze idealisten moeten ons precies vertellen waarom vissen wel worden verstikt, een kip wel onthoofd mag worden, maar een koe niet.
En waar is hun grens, zijn insecten geen dieren, hebben bacterie geen rechten, en waar stoppen deze rechten, planten en bomen en gewassen leven (groeien) niet maar hebben geen rechten, waar is de grens?



,

2 comments:

Uriah - אוּרִיָּה said...

Als vegetarier ben ik het 100% met je eens :-)
Ton

Familie Huisman said...

Ik verzoek u goed naar de Video's te kijken.
Ze geven u de redenen aan waarom u tegen moet stemmen.
Het is immers geen nieuw verbod maar al 70 jaar gelden wist men dat dit verboden moest worden. http://www.youtube.com/watch?v=yNk_osZWScw http://www.youtube.com/watch?v=Q5JCAC0qtJ4

Dus stem tegen het Joodse slachten en houd de traditie in ere.

Met vriendelijke groet,

A. Hilterman