Friday, February 18, 2011

En nog steeds, in Nederland denken ze dat het Israëls schuld is!

En nog steeds, in Nederland denken ze dat het Israëls schuld is!

MANAMAH - In verschillende landen in het Midden-Oosten gaan er vandaag weer veel mensen de straat op. In Jordanië, Iran, Bahrein, Jemen en Libië wordt gedemonstreerd, terwijl Egypte zich opmaakt voor een overwinningsmars.

Revoluties, moord, straat gevechten, branden, verwoesting, alles mag vandaag in het Midden Oosten. Bijna alle Arabische landen staan op springen, maar deze keer zijn het implosies in plaats van explosies. Wel copies van de eerste straat revolutie van Tunesië, maar in elk land zijn de redenen en eisen verschillend. Tussen de vele demonstratie borden zijn er ook die democratie willen, maar ik denk dat deze eisen alleen maar voor de buitenlandse pers is, daar democratie kan niet van niets komen. Van vandaag tot morgen kan men geen democratie toveren, dat is een proces dat jaren neemt, vooral in landen die absoluut vreemd van democratie zijn, en hun religieuze overtuiging niet democratie in open armen ontvangt.

Ik weet niet of er een organisatie achter deze spontane uitbarstingen, maar het lijkt mij dat deze organisatie nu niet de bedoeling heeft om democratie te creëren, juist het tegen over gestelde, ze willen chaos, zodat de radicalen kunnen over nemen. Nog nooit was de gehele Midden Oosten zo dicht bij een Iranese stijl opstand, die de Islam op het zadel helpt, omdat de Islam, de enige organisatie die georganiseerd is en klaar om over te nemen.

Maar wat heeft Israel daar nu mee te maken? Inderdaad, niets, wij zijn net zo als het Westen verbaasd, verbijsterd en voelen ons ongemakkelijk met deze revoluties. Niet omdat wij denken dat in deze landen geen dictatuur was, is of geweest, integendeel, dat hebben wij jullie al jaren proberen te vertellen. Maar ook wij wisten niet dat dit zou gaan branden, dat de implosies zo sterk zijn dat wij niet meer weten wat we kunnen verwachten van de stabiliteit van de overeenkomsten, de bestaande samenwerking, de normalisering in de landen die ons omringen.

Deze keer waren de demonstraties niet tegen Israel, en niet over het lot van de Palestijnse bevolking, nee dat geschil hadden de dictators nodig om in zadel te blijven, maar dat heeft de Arabier nooit werkelijk geïnteresseerd, hij maakte zich zorgen over zijn baan, zijn kinderen, zijn vrijheid, niet die van Palestijnen, die ze lieten rotten voor meer dan 60 jaar in kampen.

En nu Nederland, daar lezen ze met verbazing wat er in het Midden Oosten gebeurd, en willen ze nu een bezoek van tweede Kamerleden organiseren om, ja je leest het correct, Gaza te bezoeken (van uit Israel), en die onaardige minister van buitenlandse zaken van Israel, meneer Lieberman speelt niet mee. Wat een rare bedoening is dat, deze brave heren willen nu even laten zien waarom de democratische verkozen terreur organisatie Hamas, (een zuster organisatie van de Islam broederschap van Egypte) het zo moeilijk heeft met deze rot buren, de Israëli’s.

De Nederlander schrijft over de geweldige overwinning van de democratie in de Arabische wereld, maar niemand maakt zich zorgen over het ontbreken van een basis die de democratie van niets moet opbouwen, met mensen die de democratie geheel niet begrijpen. Een democratie neemt jaren om op te bouwen, en gedurende deze langzame revolutie staan die landen bloot aan tegen revoluties, waar het oude regiem en hun handlangers het bestuur terug kapen, en dan alle wortels ban democratie zullen uitroeien. Nee, als je het mij vraagt, ik geloof dat we een stap dichter bij zijn gekomen naar de Islamisatie van het Midden Oosten.

No comments: