Thursday, June 25, 2009

Wioe zijn de Palesteinen?

Wie zijn de Palestijnen

Door David Verveer

Elke dag lees ik in de Volkskrant blogs die meer of meer anti´Israel zijn, en meestal zijn geschreven door mensen die gedrongen door hun humanistische gevoelens denken dat de huidige toestand van de Palestijnen die leven in de bezette gebieden en in de Gaza strook, onderdrukt worden door het sterke Israëlische leger. Wat ze vergeten (of niet begrijpen) is het feit dat de situatie voor deze mensen is het gevolg van het gedrag van hun leiders, en niet de wil van de inwoners die aan de verkeerde kant van de grens zijn geboren.

Maar laten we aan het begin beginnen, ik, zo als meeste normale Israelis, ben niet anti Palestijn (Arabier of Muslim), in tegendeel, wij zijn tegen de harde behandeling van onze regering tegen de individuele Arabier. En zoals in alle landen, zijn wij niet perfect en niet altijd juist en rechtvaardig, soms is het nodig uit veiligheid redenen, maar vaak komt he slechte uit in de machthebbers, die tamelijk wreed optreden tegen de Palestijnse bevolking, aan beide zijden van onze grenzen.

Maar wie zijn de Palestijnen eigenlijk? Waar komen ze vandaan?
De plaatselijke Palestijnse bevolking is verdeeld in vier hoofd groepen en drie godsdiensten die door elkaar wonen in steden, dorpen en vluchtelingen kampen in de omringende landen rond Israel en het bezette gebied:
1 – De oorspronkelijke bevolking (Semitische stammen – waarschijnlijk meestal de Israëlieten die bekeerd zijn door de zegevierend Muslim macht, ongeveer 800 jaar na de Christelijke Jaar-telling, de Israëlitische leiders, de handelaars enz. zijn door de Romeinen verbannen, maar het gewone volk bleef en werd Mohammedaan of Christelijk tijdens de Kruistochten).
2 – Arabische werkers uit de omliggende landen die kwamen om te werken voor de Zionistische pionieren, (meest uit Syria, Egypte en Soedan).
3 – De Druzen, een aparte godsdienst, die in het noorden van Israel, Syria en Libanon leven (de Israëlische Druzen zijn over het algemeen sterk pro-Israel).
4 – De Beduinen voorheen Nomaden, alhoewel Islamieten, meestal niet politiek gemotiveerd.

De bovenstaande groepen worden als Palestijnen aan geduid, alhoewel ze niet erg goed met elkaar kunnen opschieten.
De eerste groep (de grootste segment) heeft dezelfde DNA Karakteristiek als de Joden, en kan men zien dat ze oorspronkelijk tot de zelfde stammen behoren.

Nu terug naar de politieke situatie.
De Palestijnen leven in families (Hamulas) verband en is het politieke leven meestal beslist door het dorpshoofd (meestal de Sheikh – priester) , de gewone man heeft weinig of geen stem, vooral niet bij de vrouwen en jongeren, behalve dan sommige jonge mensen (gedeeltelijk Universiteit studenten) die in en tegen de familie band, tot extremen groeperingen behoren, inclusief terroristen.

De Palestijnse leiders, zowel Israëlische Arabische Parlement leden, Palestijnse van de PO (Palestijnse Organisatie, die Arafat heeft opgericht) en Terroristen zijn meestal van rijke families, die min of meer met politiek spelen en gesteund worden door Muslim organisaties en landen zoals de Iran, Syria, Hamas, Hezbollah, enz.



De vluchtelingen.
Deze mensen die de derde en vierde generatie van Palestijnse vluchtelingen die gevlucht zijn in 1948, toen Israel voor zijn zelfstandigheid kreeg, meestal op advies van de Arabische leger leiding, maar soms ook door druk van de plaatselijke Israëlische leger commandant. Deze mensen probeerde naar Egypte te komen, maar werden opgevangen in de Gaza strook (toen onder de Egyptische bewind), de West bank en Jordanie, en Libanon. Deze Palestijnen werden in kampen onder gebracht, kregen geen plaatselijke nationaliteit, en werden bewaard als toekomstig wapen tegen Israel. Deze mensen eisen nu het recht van terugkeer, terwijl een zelfde hoeveelheid van Joden uit de Arabische landen zijn gevlucht zonder hebben en houden, die vandaag de dag burgers zijn van de Israel.

Al deze mensen, inclusief de Israëlische bevolking wil leven in vrede, maar worden door individuelen opgestookt voor oorlog. Mooi praters in Nederland, die lamenteren over de puinhopen in Gaza, over de bezetting van Palestina (dat niet bestaat), en over de nederzettingen van Joodse extremisten, en zelf zijn komen kijken hoe erg wij de Arabieren behandelen, hebben geen idee wat hier werkelijk gebeurt, wie is de echte boef is.

Niet als excuus maar wel een punt, Israel is opgericht door vluchtelingen uit Europa en Midden Oosten als gevolg van de tweede Wereld Oorlog, en het uitmoorden van 6 miljoen Joden.

1 comment:

Opiniecommentaar said...

Wie zijn de Palestijnen? Nou als mensen dit soort blogs als de uwe lezen, dan weten ze in ieder geval wèl heel zeker wie of wat de Joden zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=EwrskVXpOs4