Wednesday, August 31, 2011

Morgen begint de maand september

Morgen begint de maand september.

De wereld houdt zijn adem in, gaat een microlandje, kleiner dan de provincie Gelderland, , lidmaatschap aan vragen bij de Verenigde Naties? Dit microlandje, dat gesplitst is in twee, met elkaar vijandige bantu-stans, worden in leven gehouden door VN donor staten, waar bij het Koninkrijk der Nederlanden, een van de grote donors is.

De twee deeltjes van het toekomstig Palestina (een moeilijke naam voor de inwoners van het toekomstige land, die se zelf niet kunnen uitspreken, want in de Arabische taal bestaat geen P (alleen de F).

In deze toekomstige lidstaat van de VN wonen de helft van de bevolking in vluchtelingen kampen, en wachten nog steeds op het bericht van de zegevierende Arabische legers, die hun zullen berichten, jongens, het terrein is schoon, wij hebben de Zionisten (uiteindelijk na 63 jaren) in zee gedreven, vermoord en verdreven, jullie kunnen nu terug gaan naar het vrij gekomen land, zo iets zo als een paar jaar geleden, toen Israel teug trok en de fruit en groenten centra van Gaza aan de Gazanen overlieten. Helaas was dit agro-technisch succes niet deel van het ideaal van de Hamas terroristen, en is Gaza terug veroverd door de woestijn en armoede.

Dus na de herhaalde weigering van de Arabieren voor het VN verdelingsplan, de nieuwe wapenstilstand lijnen, bijna overeenkomsten zoals Kamp David, Oslo, enz. willen ze de boel weer forceren, en nu wel de 1976 wapenstilstand lijn erkennen als grens. Maar nu zitten de nederzettingen in de weg, Palestina moet Judenfrei zijn, dat 25% van Israëlibevolking Arabieren zijn , met volle burger rechten, betekend niet dat zo iets in Palestina kan gebeuren.

Maar er zijn nog twee kleine probleempjes, Israel kan het zich niet veroorloven dat dit nieuwe Arabische land een zelfstandig leger heeft (niet zo zeer, omdat we de Palestijnen vrezen, maar omdat het Midden Oosten huidig geen bakermat voor democratie is).

De tweede eis is het recht van terugkeer van de vluchtelingen, die in 1948 op de loop zijn gegaan, maar hier is er iets heel raars gebeurd, deze bevolking is voor 95% gestorven door ouderdom, en de 5% nog overlevende, zijn nu niet instaat om te verhuizen zonder verpleegster naast het bed. Maar daar heeft de VN dus een prachtige oplossing voor gevonden, ieder die zijn voorvader of voormoeder, Palestijns bloed hebben (een nieuw soort cocktail van Arabieren, Bedoeïenen, Syriërs en Soedanezen) die een blauwe maandag in het Britse mandaat hebben gewoond, zijn nu ineens de erfgenamen geworden van het grote Palestijnse rijk, en hebben recht op terugkeer.
Voor een of ander obscure reden, is Israel daar niet mee eens.

Dus wat gaat er in de VN algemene vergadering gebeuren. De Donor landen zullen trachten om compromissen te vinden, de Palestijnen zullen die compromissen weigeren, de VN zal stemmen voor Palestina en tegen Israel. De VS zal het zijn veto geven, en zijn we weer terug naar het begin.

Maar als de VS geen veto uitspreekt, en de VN Palestina accepteert, worden automatisch de Olso afspraken opgeheven, en zal de IDF weer totale controle nemen van de Palestijnse gebieden, en dan, wie dan leeft dan zorgt.

No comments: