Saturday, October 29, 2011

Dat is wat men noent "tweede bibs"

Dat is wat men noemt “tweede bibs”

Dit is het bericht wat in de Belgische standaard stond geschreven van daag.
Het Britse veilinghuis Lyon and Turnbull veilt op 1 november enkele zijden onderbroeken van wijlen Queen Victoria, de langst zetelende Britse royal ooit. Voor amper 3.000 pond wordt u de trotse eigenaar van een van deze slipjes, die Victoria droeg toen ze rouwde om de dood van haar echtgenoot. Sexy en elegant kan je ze niet noemen, maar je haalt er wel een stukje geschiedenis mee in huis.

Ten rechte, staat er geschreven dat de wijle vorstin, de langst zittende Britse Royal was, zittende in deze onderbroek, dag in dag uit, en is het kledingstuk niet alleen al uit gezeten maar ook “tweede bibs”.

Wat gaat de gelukkige koper met een vorstelijke onderbroek doen, dragen, ten tentoonstellen, er mee vlaggen, of het als zeil gebruiken in een zeilboot,
Of in een van de vorige Engelse koloniën, wordt er een Victoria museum op gericht met de onderbroek van Victoria als relikwie, zo iets als het Washington museum in Bridgetown, Barbados, met gebruiksartikelen uit de dagen van Washington, toen hij als jonge man daar een half jaartje woonde.

Zijn er werkelijk mensen die gebruikte onderbroeken opsparen? Is de onderbroek van Koningin Wilhelmina ook te verkoop? Die heeft haar onderbroeken ook goed uitgezeten.

No comments: