Friday, June 17, 2011

Je kunt die advocaten nooit vertrouwen

Je kunt die advocaten nooit vertrouwen.
Een rabbinale rechtbank in een ultraorthodoxe wijk van Jeruzalem heeft een hond ter dood veroordeeld. De rabbijnen verdenken het dier ervan de reïncarnatie te zijn van een seculiere advocaat die de rabbinale rechtbank twintig jaar geleden heeft beledigd.
De hond was de rabbinale rechtbank binnengedrongen, bedreigde rechters en procespartijen en weigerde te vertrekken. Een van de rabbinale rechters concludeerde daarop dat de hond de reïncarnatie moest zijn van de advocaat die twintig jaar geleden door dezelfde rechtbank was vervloekt. Wedergeboorte als een hond is een zware straf in het traditionele judaïsme omdat de diersoort als onrein wordt beschouwd.

Kinderen hadden de doodstraf moeten uitvoeren door de hond te stenigen. Het dier wist echter voor de executie te ontsnappen, aldus de Israëlische nieuwssite Ynet. (ANP/Redactie)

Zielig voor de hond, maar het laat soms zien hoe ons rechtstelsel opereert. Wij hebben namelijk een rabbinale rechtbank, dat beslist over religieuze vraagstukken, over trouwen, scheiden, dood gaan (of niet natuurlijk).

Een niet Jood (Goy) kan niet trouwen met een Christen, Mohammedaan of Atheïst, en als het stel toch willen trouwen, moeten ze dat maar in het buitenland doen. De kinderen zijn Joods als de moeder Joods is, anders, geen kans.
Primitief zullen jullie zeggen, dat is een land dat zich zelf democratisch noemt. En daar in moet ik jullie gelijk geven, al hoewel iemand die burger is heeft de volste rechten, onbelangrijk wat zijn geloof is.

Hoeveel macht hebben deze rechtsbanken, heel weinig, en enorm veel, want ze kunnen het leven zuur maken voor mens en schijnbaar ook hond.
Reïncarnatie is nu niet een geaccepteerde theorie in het Jodendom, maar deel van bijvoorbeeld het geloof van de Droezen. Ik ben werkelijk geen expert in geloof, maar vermoed ik dat de Chasidi stromingen neigingen hebben om reïncarnatie als mogelijkheid accepteren. Reïncarnatie van advocaat naar hond is in mijn opinie een veel te grote stap, ik hou van honden

No comments: