Saturday, October 29, 2011

Dat is wat men noent "tweede bibs"

Dat is wat men noemt “tweede bibs”

Dit is het bericht wat in de Belgische standaard stond geschreven van daag.
Het Britse veilinghuis Lyon and Turnbull veilt op 1 november enkele zijden onderbroeken van wijlen Queen Victoria, de langst zetelende Britse royal ooit. Voor amper 3.000 pond wordt u de trotse eigenaar van een van deze slipjes, die Victoria droeg toen ze rouwde om de dood van haar echtgenoot. Sexy en elegant kan je ze niet noemen, maar je haalt er wel een stukje geschiedenis mee in huis.

Ten rechte, staat er geschreven dat de wijle vorstin, de langst zittende Britse Royal was, zittende in deze onderbroek, dag in dag uit, en is het kledingstuk niet alleen al uit gezeten maar ook “tweede bibs”.

Wat gaat de gelukkige koper met een vorstelijke onderbroek doen, dragen, ten tentoonstellen, er mee vlaggen, of het als zeil gebruiken in een zeilboot,
Of in een van de vorige Engelse koloniën, wordt er een Victoria museum op gericht met de onderbroek van Victoria als relikwie, zo iets als het Washington museum in Bridgetown, Barbados, met gebruiksartikelen uit de dagen van Washington, toen hij als jonge man daar een half jaartje woonde.

Zijn er werkelijk mensen die gebruikte onderbroeken opsparen? Is de onderbroek van Koningin Wilhelmina ook te verkoop? Die heeft haar onderbroeken ook goed uitgezeten.

Monday, October 24, 2011

even terug van weg geweest

Even terug van weg geweest

Ik heb al meer dan een maand geen blog geschreven, ten eerste kom ik mijn plaats niet vinden, nadat de Volkskrant er mee kapte, en ten tweede, waren er zoveel moeilijkheden (sores) in de familie, zoals een ernstige zieke broer, gebeurtenissen die mijn blog-schrijvers drift had opgedroogd. Maar ik was niet vergeten, trouwe lezers, vrienden, enz. prikkelden mij voordurend om weer mee te doen. Maar meedoen aan wat, de interne politiek en Wilders laat mij koud, dat Meneer van Agt naar Gaza ging, vond ik juist, en hoopte ik dat hij daar zou blijven, en moet ik zeggen dat het aantal anti-Israel blogs na het overlijden van het VK blog sterk afnam, net als of, als er geen Israëli’s mee doen, er geen gijn aan is om Israel van alles en nog wat te beschuldigen. De kwaaie Erdogan, de boze Abbas, die geen lid werd, de revolutie in Libië, alles ging voorbij, zonder ons duidelijk de schuld te geven. Zelfs professionele aanvallers zoals Mihai en / of von der Dunk lieten ons genieten van de heerlijke na zomer.

Wel werd mij gevraagd, wat mijn opinie was over de uitwisseling van 1027 lieve meisjes en jongens, die Israëliers hadden vermoord en geterroriseerd, tegen de ene soldaat die gekidnapped werd door de Hamas bende in Gaza. Wat is mijn opinie daarover, en zoals de meerderheid van mijn landgenoten, wij zijn erg blij dat Gilad Shalit terug is, zelfs als het betekend dat 1027 moordenaars vrij zijn gelaten. De markt waarde van een Israëliër t.o.v. een terrorist is nu eenmaal 1 : 1027, dat hebben wij niet besloten, maar de Hammas en PLO. Of deze moordenaars nu weer terug naar de terreur gaan, waarschijnlijk wel, maar vandaag hebben we een betere verdediging tegen terreur, inclusief de muur, en de Islamitische radicalisme wordt niet gestopt met een paar jaar gevangenis.

Het is jammer dat Abbas weer eens verkeerd heeft gekozen, en zich openlijk tegen de VS heeft opgezet, het lid worden van de VN gaat heel erg moeilijk als een deel van zijn land (de Gaza strook) geheel geen vrede met Israel wil, maar Israel van de kaart vegen. En in plaats van ultimatums had hij mee moeten spelen. Niet dat het voor ons veel uitmaakt, financieel zijn we op zijn minsts niet kwetsbaar door de financiële problemen van Zuid Europa, wij hebben geen Euro problemen. De Israëli valuta is vandaag een van de sterkste in Europa (zeker in het Midden Oosten). Politiek zijn we niet meer geïsoleerd dan dat we vroeger waren, de vijandige regeringen van de Arabische staten zijn vervangen door radicale Arabische lentes, die nog jaren nodig hebben, en enorme omkoperij van het westen nodig hebben, voordat het Westen zijn toevoer van olie verzekert.

De politieke schijnaanval van de Turken werd in wieg gewurgd, want in eens bleek het duidelijk dat Turkije niet in het zelfde kamp kan zijn als Syrië, Iran, Libië en Egypte. Zelfs de VN wou niet meer met hem spelen, en terecht, na een paar maanden spuien is Turkije weer terug, als knechtje van de VS, en hun excelleerde oorlog tegen de Koerden helpt hun niet met westers vertrouwen.

Dus de zwarte September die jullie ons voorspiegelde, is nooit gekomen, en juist het tegenover gestelde, de Palestijnse economische bloei is gebaseerd op samenwerking met Israel, een economische partner. Daarom juist waren meeste Palestijnen (inclusief de Prime minister Fayad tegen de poppenkast van Abbas), die hem dan ook veel geld heeft gekost in economische hulp van de VS.

Ik weet dat we nog ver van vrede zijn, maar zo als altijd heeft de Palestijn door zijn foute keuze en verkeerde gok in deze gare Missen Oosten politiek, hun kans voor vrede weer verspild, en zo als met de lamp van Alladin (en de 1027 rovers en moordenaars) die even een paar minuten vonken gaf, en toen geheel is uit gebrand.