Monday, September 26, 2011

hoe oud is de man bij bevalling?

• 26/09/11 10:44
Man gemiddeld 3 jaar ouder dan vrouw bij bevalling
Dit staat geschreven, zwart op wit in de Volkskrant van vandaag.. Volgens mij, in het algemeen zijn mannen niet bevallig, en zeker niet op drie jaar ouder dan een gemiddelde vrouw, en wat is eigenlijk de gemiddelde leeftijd van een vrouw om te bevallen iets tussen 12 (Engeland) en in de zestig (VS).?

Wednesday, September 21, 2011

Na het sterven van de VK blog, wat nu?

Na het ontijdig sterven van de VK Opinie blog mis ik dat ik heftige reacties.

Het is nu ongeveer een maand geleden dat wij de lang gedreigde stop van de VK Opinie Blog moesten mee maken, en volgens de beloftes van vele goede mensen, dat we overgeheveld worden naar een nieuw Weg discussie blog, het Weblog.nl, wat niet gebeurde en als het nu eindelijk wel werkt of nog niet werkt, voor mij te onduidelijk, hoe het te gebruiken.

Waarschijnlijk zal je nu vragen, waarom gebruik je dan niet OBA, Wordpress.com of Blogspot.com, wat ik wel geprobeerd heb, maar helaas, krijgt men daar geen levende discussies gaande. Ik wil mijzelf niet lezen, ik wil dat andere mensen mijn kunstwerken lezen, hun domme opmerkingen maken, die ik dan kan bestrijden met mijn van sarcasme.
Ik hield van de pogingen van andere schrijvers, mij op mijn fouten te wijzen (en dat, iemand die foutloos schrijft. Maar goed, niet iedereen kan perfect zijn).

Ik begrijp niet dat mijn medebloggers niet een opinie blog kunnen organiseren. Ja, ik weet dat OBA dat wou doen, maar ik ben enorm geschrokken van de reacties op een blog van Peter, waarin bleek dat beide Ina en Mihai, schijnbaar beheerders van OBA, knoeiden met de reacties, deel van de reacties werden geschrapt, deel werd veranderd. Ik hoop dat ik het verkeerd begrepen heb, maar voor dat ik begin weer met bloggen, wil ik geen partijdige moderator op mijn nek krijgen.

Voor iedereen die het Joods Nieuw Jaar viert, Shana Tova ve kmar chatima tova.

Saturday, September 17, 2011

Joodse Bacterien

Joodse Bacteriën

• 16/09/11 16:00
Zoenen is goed voor je gezondheid

Goed nieuws, zoenen is goed voor je gezondheid. De uitwisseling van bacteriën helpt bij de opbouw van ons immuunsysteem.
16/09/11 22:10
DSK geeft poging om schrijfster te kussen toe

Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft tijdens het verhoor door de politie vandaag toegegeven dat hij de Franse schrijfster Tristane Banon heeft getracht te zoenen en te omhelzen. Banon duwde Straus-Kahn van zich af, omdat ze niet van diens avances was gediend. Hierop staakte DSK, naar eigen zeggen, zijn versierpogingen.
Deze mededelingen staan op dezelfde dag in het nieuws, en mijn vraag is natuurlijk wat ik er van moet begrijpen, is het de bedoeling hier om ons te vertellen dat dat mens Tristane Banon, nog wel een schrijfster, niets aan haar immuunsysteem wil doen, zelfs als de dokter een bekende verzamelaar is van bacteriën is, waarom heeft deze dame geen vertrouwen in de bacteriën van DSK, misschien omdat hij Joods is?

Zijn de Joodse bacteriën niets veel beter dan doodgewone niet Joodse bacteriën die je op elke straathoek kan oplopen. Hebben wij, de Joden, niet de beloofde bacteriën, we zijn toch verkozen, en het brutale afwijzen van deze Samaritaanse daad van zelfopoffering van de oudere man t.o.v. een dom schrijvertje, dat hoogst waarschijnlijk teveel van haar lichaam openbaarde, zodat onze held DSK verplicht voelde om met haar zijn geweldige bacteriën te delen, maar werd bruut afgewezen door ordinaire wegduwen, wie denkt dat zij is, Freule Jutten met Tut. Onze bacteriën zijn Nobel prijs materiaal.

Zou dit allemaal deel zijn van het de-legitimeren van de Joden in Europa, zelfs Berlusconi de Italiaanse Premier heeft niets tegen Joodse bacteriën, wel tegen on-neukbare konten van Duitse Rijkskanseliers, maar dat is waarschijnlijk een ander probleem, zouden werkelijk de bacteriën rectaal niet mixen?

Oh waar zijn die mooie dagen, dat je nieuws kon lezen over ernstige problemen, zoals de afbeelding op de Goude-Koets, met half naakte Nederlandse Afrikaanse (of Asiatische mannen) die buigen voor de oma van de koningin, die onze wel bekende held Ollie B.Bommel (ja, die van Hamas Hamas aan het gas) die vindt het niet juist dat jullie preutse koningin, half naakte onderdanen bekijkt, dat is slavernij, hij wil niet denken aan het koloniale verleden van het koningrijk der Nederlanden, wel natuurlijk de rijkdommen die Nederland aan zijn koloniën heeft verdiend, maar een historische en hysterische afbeelding, die is uit den Boze.

Interessant is ook jullie discussie, of Hare Majesteit of haar zoon dus minder invloed zullen hebben in de Nederlandse Politiek, of met andere worden, in de toekomst zal de vorst de enige in het land zijn die de inhoud van de troonreden en nationaal budget niet hebben gelezen voor de derde dinsdag in september, en voor de rest van het land, is het al uit gekauwde koek.

Maar luitjes, wij zijn bereid om jullie problemen met de onze te ruilen, zonder meer, zelfs als het betekend dat wij geheel Zeeuws Vlaanderen onder water moeten zetten, en dat er nog een vierde dochter van Bernhard ontdekt is.

Monday, September 5, 2011

oorverdovenden zielen

Oorverdovende zielen!

Ik las nu net een ontroerende blog titel, n.l. “de stilte van de ziel”. Heb het artikel niet gelezen want ik wou de prachtige ontroerende mededeling van de titel niet schenden. Denk eens aan, de stilte van de ziel, op zich zelf natuurlijk zielig, maar zo ver ik het kan controleren, een normale gewaarwording, daar ik echt nog nooit lawaaiige zielen heb gehoord, maar dat komt natuurlijk door dat ik erg doof ben, dus die zielige zielen kunnen mijn veiligheidsruimte niet doorbreken.

Zo heb je natuurlijk ook ziel muziek, dat is hevig droevige (demi religieuze zangen van de Amerikaanse Afrikaanse slaven), sommige erg mooi en ontroerend, en zeker beter dan dat rap lawaai van de tegenwoordige moderne muziek. Na een paar minuten rap te hebben gehoord, moet de gewone man toegeven dat het dingdong effect hem uit de neus komt, maar nu ben ik natuurlijk vreselijk ouderwets.

De rappers zijn meestal omgeschoren jongelui, met lange haren, gaten in de spijkerbroek, hemden zonder mouwen, als je er een gehoord heb (en begrepen) heb je ze allemaal gezien, maar iedereen zijn smaak, zei de boer.

Dus reageerde ik op de titel van deze compositie, de stilte van de ziel, dat in mijn onwetendheid betekend dat volgens mij, de schrijver of schrijfster wou interessant doen, want zielen (een abstract begrip ) zijn tot nu toe, tamelijk stil, hebben geen geluid en kunnen nog niet bewezen worden, net zo als veel abstracte onderwerpen zoals God, als een voorbeeld. Een titel van “de stilte van God” zou natuurlijk een veel diepere betekenis hebben, zelfs in de meest abstracte betekenis, en zou het een prachtige titel zijn voor een schreeuw van de Holocaust overlevende, met de bedoeling, als er een God is, waarvoor stopte hij niet de Shoah?

Maar ik ben geen theoloog, en hou ik mij niet bezig met theoreticale vragen, waar eigenlijk geen antwoord voor bestaat, behalve, je gelooft of je geloofd niet in God.
Maar meeste mensen, als je ze eerlijk vraagt, en eerlijk beantwoorden, krijg je het antwoord, iets zoals, ik weet het niet, ik heb zo een vermoeden van niet, maar voor zekerheid, doe ik mee aan de tradities, des ondanks, ik weet dat religie op zich zelf, anti humaan is.

Hartelijke groeten van een lawaaiige zielenpoot.

Friday, September 2, 2011

Zouden ze werkelijk hun pet opeten?



Nu heeft de VN commissie besloten dat de zee blokkade van Gaza door Israel niet in strijd is met het volkenrecht. Al de schreeuwers die bijna (maar nog niet helemaal) hadden mee gevaren in de 2de Flotilla om Gaza te bevrijden van de zionisten met medicijnen die allang onbruikbaar waren, zoals Mihai (de grote rechtskenner), Reggie, Johanna (mensen rechten specialiste) en andere mee schreeuwers, die, als het mogelijk is (of onmogelijk) Israel overal de schuld van geven. Deze Keer, niet gelukt jongens, Het blijkt dat de VN niet volkomen gepolitiseerd is, en soms krijgen we een objectief rapport van de VN. Inderdaad heeft Israel ook een veeg uit de pan gekregen, door het overdreven gebruik van geweld, en natuurlijk hadden onze commando’s elke klap die ze kregen met knuppels en pijpen, netjes dank U wel, moeten zeggen, en toen ze uiteindelijk de gegijzelde soldaten bevrijden, en de terroristen vast bonden, hadden ze moeten zorgen, dat de heren comfortabel zaten.
De VolksKrant, ons vroegere blog adres, schreef vandaag het volgende

== Israël heeft te kampen met een reële bedreiging van de kant van militante groeperingen in de Gazastrook. De zeeblokkade die de Joodse staat aan het gebied oplegt om wapenleveranties te voorkomen, is dan ook niet in strijd met het volkenrecht.
Dit is de conclusie van een VN-commissie die het incident met het Turkse schip Mavi Marmara in mei 2010 onderzocht. Israëlische militairen doodden toen negen Turken. Het rapport is gelekt aan The New York Times, die er vandaag uit citeert.

Het rapport is al maanden klaar, maar niet gepubliceerd om de betrekkingen tussen Israël en Turkije niet verder te schaden. Ankara is niet blij met de conclusies van het rapport.

De commissie onder leiding van de voormalige Nieuw-Zeelandse premier Geoffrey Palmer concludeert wel dat Israël 'buitensporig en onredelijk' geweld heeft gebruikt bij het incident. Het rapport stelt dan ook dat Israël excuses zou moeten aanbieden en een schadevergoeding zou moeten betalen.==

Nu kan het mij persoonlijk niets schelen wat deze geëerde commissie heeft besloten, daar iedereen deze beslissing aan zijn laars zal plakken, Israel gaat geen excuses aanbieden a