Wednesday, August 31, 2011

Morgen begint de maand september

Morgen begint de maand september.

De wereld houdt zijn adem in, gaat een microlandje, kleiner dan de provincie Gelderland, , lidmaatschap aan vragen bij de Verenigde Naties? Dit microlandje, dat gesplitst is in twee, met elkaar vijandige bantu-stans, worden in leven gehouden door VN donor staten, waar bij het Koninkrijk der Nederlanden, een van de grote donors is.

De twee deeltjes van het toekomstig Palestina (een moeilijke naam voor de inwoners van het toekomstige land, die se zelf niet kunnen uitspreken, want in de Arabische taal bestaat geen P (alleen de F).

In deze toekomstige lidstaat van de VN wonen de helft van de bevolking in vluchtelingen kampen, en wachten nog steeds op het bericht van de zegevierende Arabische legers, die hun zullen berichten, jongens, het terrein is schoon, wij hebben de Zionisten (uiteindelijk na 63 jaren) in zee gedreven, vermoord en verdreven, jullie kunnen nu terug gaan naar het vrij gekomen land, zo iets zo als een paar jaar geleden, toen Israel teug trok en de fruit en groenten centra van Gaza aan de Gazanen overlieten. Helaas was dit agro-technisch succes niet deel van het ideaal van de Hamas terroristen, en is Gaza terug veroverd door de woestijn en armoede.

Dus na de herhaalde weigering van de Arabieren voor het VN verdelingsplan, de nieuwe wapenstilstand lijnen, bijna overeenkomsten zoals Kamp David, Oslo, enz. willen ze de boel weer forceren, en nu wel de 1976 wapenstilstand lijn erkennen als grens. Maar nu zitten de nederzettingen in de weg, Palestina moet Judenfrei zijn, dat 25% van Israëlibevolking Arabieren zijn , met volle burger rechten, betekend niet dat zo iets in Palestina kan gebeuren.

Maar er zijn nog twee kleine probleempjes, Israel kan het zich niet veroorloven dat dit nieuwe Arabische land een zelfstandig leger heeft (niet zo zeer, omdat we de Palestijnen vrezen, maar omdat het Midden Oosten huidig geen bakermat voor democratie is).

De tweede eis is het recht van terugkeer van de vluchtelingen, die in 1948 op de loop zijn gegaan, maar hier is er iets heel raars gebeurd, deze bevolking is voor 95% gestorven door ouderdom, en de 5% nog overlevende, zijn nu niet instaat om te verhuizen zonder verpleegster naast het bed. Maar daar heeft de VN dus een prachtige oplossing voor gevonden, ieder die zijn voorvader of voormoeder, Palestijns bloed hebben (een nieuw soort cocktail van Arabieren, Bedoeïenen, Syriërs en Soedanezen) die een blauwe maandag in het Britse mandaat hebben gewoond, zijn nu ineens de erfgenamen geworden van het grote Palestijnse rijk, en hebben recht op terugkeer.
Voor een of ander obscure reden, is Israel daar niet mee eens.

Dus wat gaat er in de VN algemene vergadering gebeuren. De Donor landen zullen trachten om compromissen te vinden, de Palestijnen zullen die compromissen weigeren, de VN zal stemmen voor Palestina en tegen Israel. De VS zal het zijn veto geven, en zijn we weer terug naar het begin.

Maar als de VS geen veto uitspreekt, en de VN Palestina accepteert, worden automatisch de Olso afspraken opgeheven, en zal de IDF weer totale controle nemen van de Palestijnse gebieden, en dan, wie dan leeft dan zorgt.

Sunday, August 28, 2011

Palestina sprookjesland

Het Palestijnse sprookje

In een klein landje niet zo ver van hier of daar, wonen een mengelmoesje van vele volkeren, die hoog waarschijnlijk, als we de DNA theorie geloven, allemaal uit een en dezelfde familie stammen, zo een 2000 tot 3000 jaar geleden. Maar de verschillen zijn godsdienst, idealen, beslissingen van wereldmachten, oorlogen, vluchtelingen, levensstyle en misschien het meest belangrijke, de olie interesses van de wereld, die voor Energy bereid zijn hun ziel te verkopen, en zeker de ziel van iemand anders.

Nu, zonder meer, ik ben partijdig, ik ben een trotse Zionistische Israëli, ben meer dan een halve eeuw geleden naar Israel geïmmigreerd en heb er (ondanks de oorlogen) nooit een seconde van spijt van gehad. Dit wil niet zeggen dat ik niet objectief het geschil tussen de Israëli en de Palestijn kan bespreken, en kan bewijzen dat de gehele situatie is veroorzaakt door de grote mogendheden, die belang hadden, en misschien nog, dat we hier leven in een onoplosbare doolhof, waar bij de uitgang afgesloten is.

En voor ik mijn visie ga spuien, geef ik een paar feiten toe:

1– De mensen die nu al 63 jaar als gijzelingen worden gehouden door de Arabische landen, als toekomstig kanonnen vlees, zijn zelf onschuldig aan hun lot.

2 – Dat niet alle acties in de oorlogen en daarna, door de Israëli’s, honderd procent fair zijn voor de individuele persoon, die zijn gehele leven over hun gestolen El Dorado hebben gehoord, die schijnbaar hun bestolen zijn door de Zionisten, onbelangrijk of dit op feitelijke gebeurtenissen berust of een soort van geloof dat ze van de wieg kregen voorgespiegeld.

3 – Dat wij de zionisten, niet onze terugkeer baseren op de wet van terugkeer (na 2000 jaar), maar op het feit dat wij Israel, een zelfstandig, door de VN erkende staat, die net als bijna elke natie in de wereld, voor zijn grenzen moesten vechten, de oorlog hebben gewonnen, en volgens alle voorschriften van de VN, de wapenstilstand lijnen (van de laatste oorlog) als grenzen beschouwen. Israel heeft het recht te bepalen welke immigranten ze wil opnemen, en welke immigranten ze weigert. Dat wij alle immigranten van Joodse afkomst opnemen, en hun de Israëlische nationaliteit geven, is onze soevereine zaak, en heeft niets met andere landen te maken.

4 – Het is onjuist om te beweren dat wij de Palestijnen niet laten terugkeren naar het grondgebied van de staat Israel, omdat in onze mening, iemand die gevlucht is 63 jaar geleden omdat ….. geen rechten op terugkeer heeft, en een Jood die nooit in 2000 jaar in Israel is geweest, wel, is omdat de 63 jaar van de ene, en de 2000 jaar van de andere, niets te maken heeft met het recht om in Israel te wonen, want dat is een beslissing per individueel beslist bij het Ministerie van Binnenlandse zaken, of de persoon voldoet aan de immigranten status, volgens de Israëli wet.

5 – Maar nu komen we aan een klein probleempje, 95 % van de zogenaamde Palestijnse vluchtelingen, die gevlucht zijn in 1948 (voor welke reden dan ook), zijn gaan hemelen, en volgens de voorschriften en status van vluchtelingen, is het vluchtelingschap niet erfelijk, dus laten we stellen dat er nog 5% oude van dagen rondhuppelen met de sleutel van hun verlaten huis, mensen in hun tachtiger jaren zijn, maximum 35.000 mensen in aantal, allemaal oude van dagen. En ik denk dat indien de VN zou eisen dat we deze mensen terug nemen, of restitutie betalen, daar geen probleem mee is. En dat, al hoewel er een Israel nog steeds het kadastrale systeem van het Britse mandaat en de Turkse bezetting bestaat, en een grote sleutel nog steeds in een modern land betekent eigenaarschap van de grond om en in het huis.

6 – Maar hier is een probleem, de UNWRA, een club opgericht om de Palestijnen te boteren, heeft een nieuwe soort vluchteling verzonnen. Een persoon die in het Britse mandaat woonde, en o redenen die onbelangrijk zijn, is gevlucht tijdens de 1948 oorlog, is de voorvader van de nieuwe stam, “de Palestijnse vluchteling” (een status dat alle mensen die van deze vluchteling stammen , kinderen, klein kinderen, of klein, klein kinderen, heeft nu het recht om voorzien te worden door de UNWRA, met voedsel voorziening, onderwijs, sociale voorzieningen, enz. Allemaal betaald door de Donor landen (Nederland is een van de tien grootste).

7 – He, ik heb zo iets thuis, mijn vrouw is in Tel Aviv geboren in het mandaat gebied Palestina I (voor Israel), dus waarom heeft zij geen rechten als vluchteling? Stomme vraag, mijn vrouw is Joods, en Palestijnse vluchtelingen zijn Islamieten, dat moet, wel is waar is dat dan discriminatie, maar een absoluut feit.

8 – Nu de Arabieren die niet gevlucht zijn, en in hun huizen zijn gebleven en daar nog wonen, ook hun zijn geen vluchtelingen, maar volle burgers met alle rechten in Israel.

9 – Oh dan, wat met de bewoners van de Arabische steden en dorpen in de betwiste gebieden, zo als Beth Lehem, Ramalla, Nablus, Shehem, Jericho en Jenin, zijn hun vluchtelingen, nee natuurlijk niet. Hebben ze rechten, ja natuurlijk, de PLO en de Hamas hebben zelf bestuur.

10- Dan wie zijn die 4 tot 6 miljoen Palestijnse vluchtelingen, die afstammen van 700.000 Palestijnen die gevlucht zijn, met aftrek van alle hier boven genoemde trotse leden van het Palestijnse volk? Zelfs konijnen kunnen hun zelf biet zo vlug vermenigvuldigen in 63 jaar. Zou het mogelijk zijn dat hier iemand de boel zit te vernaaien Kan het zijn, dat het Palestijnse volk niet bestaat, dat het een lul smoesje is, om de olie in te paaien?

11 – Daar in tegen, in dezelfde jaren van 1948 / 50, werden de Joden verjaagd uit de Arabische landen, en ontvangen als nieuwe immigranten in Israel, kregen les in Hebreeuws, kregen huisvestiging en alle sociale voorzieningen, hoeveel waren er, ongeveer 750.000 vluchtelingen. Wat is hun status vandaag, volle burgers in Israel. Betaalt iemand aan hun onderhoud, nee waarom zouden ze?

12 – Maar het hogere gerechtshof heeft bepaald dat de Palestijnen recht hebben op terugkeer naar hun land, weet iets onwaar, dat elke keer wordt geschreven. De IJC in den Haag heeft een advies ingediend, en heeft geen jurisdictie over Israel. Er is geen vonnis geveld over de Palestijnse vluchteling terug naar Israel.

13 - Let wel op, ik heb het geen moment gehad over, of de vluchtelingen zijn verjaagd of vrijwillig zijn vertrokken om dat ze angst hadden, dat is gewoonweg niet relevant.

14 – Een klein stukje over grondbezit. Volgens de anti-Israel lobby hadden de Zionisten maar 7% van het land gekocht. Wat nergens geschreven wordt is 7 % van wat. Laten we even stellen dat het 7% van de totale landbouw grond was, in een land dat grotendeels woestijn of moeras was. Inderdaad waren veel gronden in Arabisch bezit (dat zijn ze nog steeds), maar Israel heeft de moderne intensive landbouw uit gevonden, de woestijn ontgonnen, de moerassen droog gelegd. In plaats van weide grond is de landbouw intensief, met AC koeienstallen, koe gaat nooit naar buiten, wij brengen het voedsel naar de koe. In de tuinbouw krijgen we twee oogsten per jaar in plasticulture, wij exporteren fruit en groenten over de gehele wereld. Wij her gebruiken het riool water, na zuivering voor irrigatie van gewassen.
Dus nog eens, 7% van wat.

15 – Betwist / bezet gebied. De West bank, een stukje woestijn tussen de Jordaan rivier en Israel, dat Israel verloor in de oorlog van 1948 aan de Jordaniër en terug veroverden in 1967, (23 jaar bezet door de Jordaner), wordt door de PLO bestuurd, sinds de Olso besprekingen, en beveiligd door de IDF. Er zijn geen Palestijnen die onderdrukt zijn door Israel, misschien door hun eigen corrupte regering maar niet door ons.

16 – Afscheidingsmuur tussen de betwiste gebieden en Israel, gebouwd in de laatste jaren om de terreur te stoppen in onze steden. De IJC in den Haag heeft gedeelten van het traject afgekeurd, omdat het op Palestijnse landbouw gronden was gebouwd, ondanks dat Israel de ICJ niet erkend heeft ons hoger gerechtshof, veel trajecten aan gepast naar de eisen van IJC. De afscheidingsmuur is en zal nooit een grens zijn.

17 – Zijn wij tegen een zelfstandig Palestina, in tegendeel, we zijn alleen tegen een Palestina met leger en wapens (het zelfde gaat voor Gaza).

18 – De nederzettingen, gebouwd op onbewoonde kale heuvels door Joden, d.m.v. Palestijnse arbeiders, zoals het huidige Israel een kwart van de bevolking Arabieren heeft, wat is het probleem dat er Joodse nederzettingen zijn in het Palestina van de toekomst.

19 – Willen de Palestijnen vrede, nee kijk wat Abbas gisteren heeft gezegd over herkenning van Israel en wat Hamas heeft in hun statuut.

Dus wat hebben we hier boven geleerd, Palestina is en blijft een sprookjesland.

Wednesday, August 24, 2011

Het einde van Gadaffi als potentaat

Het einde van Gadaffi als potentaat?

De geschiedenis van de laatste 2000 jaar (en waarschijnlijk ook daarvoor) hebben veel potentaten geproduceerd, mensen die absolute macht hadden, met een soort van waanzin en zelf verbeelding dat hun immortaal zijn en een incarnatie van een levende God.
We hadden Papa en Baby Doc Duvalier in Haiti, Idi Amin in Uganda, die gek (Kim li Sung of zo iets) van Noord Korea, Mogabe uit Zimbabwe, en natuurlijk Gadaffi, die allemaal iets weg hebben met de geestelijke zieke Keizers van het Romeinse Rijk, Nero en zijn neef Galigula. Al deze mensen waren geen gewone dictators maar Potentaten, (potentaat (zn): despoot, dwingeland, machtswellusteling, tiran).

Al deze boven genoemde mensen waanden hun zelf verkoren te zijn, het recht te hebben over leven en dood van zijn onderdanen, meestal met de poppenkast van uitbundige uniformen, en pompeus gedrag, harem van vrouwen, zelf verheerlijking met standbeelden, enz.

Maar de geestelijke toestand van deze mensen kan getypeerd worden met het antwoord van Gadaffi aan een journalist, die vroeg aan Gadaffi of hij niet bang was voor een opstand van zijn vlok, waarop Gaddafi antwoordde, kom nou, dat is een stomme vraag, mijn volk houdt van mij, opstand, onmogelijk.

Maar deze potentaten hebben nog iets in gemeen, namelijk dat ze gecreëerd zijn door de Westerse financiële interesses, die liever een corrupte gekke potentaat aan het bewind hadden dan een echte democratisch verkozen vertegenwoordiger van het land, Gadaffi was tevreden met de beenderen die hem werden toegegooid, terwil de olie compagnies van het Westen, woeker winsten maakten uit de natuurlijke rijkdom van het land. Gadaffi was tevreden met zijn zak centjes die hij persoonlijk opstak, in plaats van rijkdom te investeren in de modernisatie van het land.

En als de strijd om de wereld orde, met demonstraties en rellen dit bedoelden, dan zou ik zeggen, jongens jullie hebben volkomen gelijk, maar als het gevecht tegen Coca Cola, Shell en Microsoft is, omdat ze groot en machtig zijn, denk ik dat dit zuiver nihilisme is, die niemand helpt.

Het probleem is echter dat Gadaffi een vacuüm achterlaat die door corruptie en olie interesse heel vlug gevuld zal worden door nieuwe potentaten, en het volk van Libië weer aan het korte eind trekt.